27.04.2006 г., 20:14 ч.

Зелен дъжд 

  Поезия
774 0 3
Ин-версия

Как тази пролет, странно,
небето се обърна на земя.
Луната похлупак ни стана,
а слънцето от гняв позеленя.
Законите за миг смениха се,
и всички плюсове и минуси
събраха се в дъга безцветна.
Подвластни на обратна гравитация
океаните на пръски разлетяха се,
засмукани от ваккума на времето,
като зелен метеоритен дъжд.

Със него напоената Вселена
живот зачена, но с обратен знак.

© Николина Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??