4.09.2007 г., 12:32 ч.

Зелено-тръгвай! 

  Поезия
551 0 9

Гонят се и гаснат светлините
по притихналите нощни булеварди.
А думите, зазидани в стените,
дълбаят тухли в мрачните мансарди.


Открих те на обречен тротоар,
под знака "забранено" - не минавай,
и жълто-мигащ вечен светофар.
Е, щом решил си да избягаш - продължавай!


Не ми приписвай твоята вина,
на кръстовището тя катастрофира,
не ме настигна и не ме позна,
от теб научих как се маневрира.


Като тръгнеш - спри да се оглеждаш,
зелено светнах, дадох ти сигнал,
не се коси сега, добре изглеждаш -
червен за теб ще бъде другия сигнал.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??