12.07.2024 г., 13:28 ч.

Земята ни говори 

  Поезия » Философска
110 2 1

Дъждът е плач от болка на Земята,

задъхана от подлост и разврат.
Той иска да пречисти свободата
и да измие тягостния свят.

 

Да прекоси полята и горите.
Да излекува болните души.
За да се върне пламъкът в очите
и изгревът със чест да се роди.

 

Дъждът е облак покорил небето,
усетил полъха на въздух млад. 
Той търси лабиринта на сърцето
и на душата приказния град.

 

С дъжда в ръце Земята ни говори,
опитва се съвет да ни даде,
чрез него спира огнени затвори,
но с него може да ни помете...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??