12.12.2014 г., 21:07 ч.

Зима 

  Поезия » За деца
666 0 4

         ЗИМА

 

 Студ земята свива,

идва Новата година,

баба Зима ни обвива

в бялата си пелерина.

 

 И в прегръдката си нежна,

нарисува с белия си цвят,

приказна картина снежна

от чудесния си свят.

 

 А децата мили, малки,

хукнали на двора в бяг,

си направиха пързалки

върху пухкавия сняг.

 

 И за никой не е тайна

случващото се навън,

зима е, така омайна,

за децата сбъднат сън!

© fervor Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??