Кристално белите снежинки се гонеха навън
с усмивка малкото момченце сънува първия си зимен сън.
Пухкава снежна пелена покри земята
да топли семената на житата и цветята.
Като отвори то очи след сън,
видя че всичко побеляло е навън.
И поглед учуден към небето
отправи изведнъж момчето,
в миг протегна мънички ръце.
Частици бели, пухкави, красиви
подскачаха и гонеха се те игриви,
усмивка озари красивото лице.
Играеха навън рояк деца щастливи,
с шейни и кънки на пързалка,
замеряха се с топки снежни,
а близките им ги следяха с погледи нежни.
Като снежинките играят и децата,
като тях те падат на земята.
Дали ще покълнат те през пролетта кат’ семената
или ще паднат в локви мръсни, черни, кални.
Къде ще паднат точно определя може би СЪДБАТА.
© Валентин Миленов Всички права запазени