23.03.2018 г., 15:10 ч.

Зима 

  Поезия » Пейзажна
930 1 2

Сняг заваля

и затрупа мечтите ми,

покри ги със снежен кожух.

Снежинки покриха косите ми,

побеляха и станаха на пух.

Гледам и чакам

слънчев лъч да се прокрадне,

да стопи ледът и снегът,

душата ми любов да открадне

от небето, звездите и студът.

Много ли чаках?

Не разбрах, не разбрах, че е съмнало,

че снегът се стопил  и ме облял,

че мечтите ми слънцето сбъднало

и си казах "ето, че пак оцелях"

 

© Стефка Брайнова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??