ЗИМА В БАНСКО
Зима, а в сърцата свежа пролет.
Две планини небето подпират.
Много хора дошли да забравят умората -
в зимните дни топлина тук намират.
На Вапцаров града със сила зарежда,
а снегът тук е мек като мъх.
Взел частица от Банската обич,
искаш да стигнеш високия връх.
Зимното слънце те води по склона
и те гали, когато върха си превзел.
А решиш ли надолу към Банско да гледаш,
по Вапцаровски чувстваш се смел.
Пирин те с обич приветства,
а отсреща примамливо Рила зове.
Зимата тук е приказка земна,
Банско е рай, ограден с върхове!
© Иван Иванов Всички права запазени