Зима във Варна
Море, море,
ти зъзнеш на студено...
Настръхнало си цялото
от студ.
От зимата изглеждаш
уморено
и мене си ме хвърлило
във смут...
И ти си вкопчено
във ледена прегръдка.
Усмивката ти
със гримаса се смени...
От болка ли
ти виеш,
често
като хрътка,
и хоризонтът ти се губи
във мъгли...
Къде се дяна
слънцето и синевата,
и шарените ти
и щури брегове?
За теб сега
не е ли пагубен обратът?!
Ще надживееш ли и
тия студове?!
07.02.1979г. „Спортпалас“ - Варна
© Христо Славов Всички права запазени
Много ми хареса-успех!