6.07.2017 г., 11:20 ч.

Зимен дъжд 

  Поезия
1222 4 11

Как би се спуснал този зимен дъжд
по грапавата буза на пейзажа…
Той чака само нашето “ела!”,
а просто няма кой да му го каже.

 

Отдолу в ноемврийската мъгла
мълчат багрянородните дървета,
отричат се от лято и листа
и хлопат с голи клони по небето...

 

Така отречени, горчим сега
на себе си, на старите си къщи.
И пак вали, но не и този дъжд –
роден, несътворен, единосъщен.

© Пламен Сивов Всички права запазени

Музика: https://youtu.be/lNiHae7itiw

Произведението е включено в:
  1407 
  196 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??