3.02.2012 г., 19:13 ч.

Зимен импулс 

  Поезия » Пейзажна
1219 0 13

Като балерини са снежинките.

Не валят, а шеметно танцуват.

Светят и загадъчно усмихват се,

леки като дъх на пеперуди.

 

Ронят се от смях на бели ангели,

затова са тъй - по детски чисти.

И понеже в радост са създадени,

на любов и щастие миришат.

 

С тях започва царството на зимата.

Пухкав фон са в бала й шармантен.

А врабци и гълъби са свитата

на душата, бременна с поанти...

 

Толкова е хубаво, и песенно...

В небесата иде ми да литна

и като снежинка на лицето ти,

кацайки, с целувка да те щипна.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??