20.12.2011 г., 22:32 ч.

Зимен стихоплет 

  Поезия » Пейзажна
567 0 1

 

Зимно утро се навъси

и със тихия си стон

една виделина пристъпва

плахо в хладния ми дом.

 

А комините изпушват бясно,

хвърлят пепел, черен дим

и във въздуха проблясва

белота със дъх на зима.

 

Време спряло в тишината

и на мрачния портрет

мълчалив художник за утеха

се рисува най-отпред.

 

Мислите рисуват в мрака

и без четка, без платно

в спомени го те обагрят.

Спя с отворено око!

© Таня Нецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??