21.12.2010 г., 0:14 ч.

Зимна нощ 

  Поезия » Философска
730 0 2

Злокобна и студена е нощта,
прикриваща със своя мрак
дори и пухкавия сняг...
И таз зловеща тишина!

Небето е покрито с черни
облаци и няма ги звездите.
Не светят тази нощ горките,
прикрити от тъга безмерна.

А луната... Сякаш огледало,
в което виждам своя образ блед.
Скована е дори луната в лед,
под леденото зимно наметало.

И няма, няма вече светлина
за пътника, без път останал.
И без да има никаква следа...
Ах, как злокобна и студена е нощта!

© Кавалер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??