Dec 21, 2010, 12:14 AM

Зимна нощ 

  Poetry » Phylosophy
758 0 2

Злокобна и студена е нощта,
прикриваща със своя мрак
дори и пухкавия сняг...
И таз зловеща тишина!

Небето е покрито с черни
облаци и няма ги звездите.
Не светят тази нощ горките,
прикрити от тъга безмерна.

А луната... Сякаш огледало,
в което виждам своя образ блед.
Скована е дори луната в лед,
под леденото зимно наметало.

И няма, няма вече светлина
за пътника, без път останал.
И без да има никаква следа...
Ах, как злокобна и студена е нощта!

© Кавалер All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??