22.11.2007 г., 12:21 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
560 0 3
                        Зимна   приказка

            Зима е. Студ  сковава вред,
            буря  морска, вятър нахлува...
            И храсти, дървета  обгръща,
            мокро, навред  тя  лудува.

           А нощта  настъпва  бледа,
           милва с ледена  прегръдка,
           гората мокра... не заспива,
           тръпка в студ я  облива...

          Утро   настъпва... ранина.
           Смаян поглед, в захлас се взира,
           как ли се е  вихрила, въртяла,
           Фея  ледена и снежно бяла...

           Блещукат  сребристи храсти,
           короните светят вледенено
           и  блясък очите  омайва,
           ледена  дантела  смайва...

           Пречупват лъчите  феерично,
           вейки пробляскват  фантастично,
           в  звезден танц, всичко е снежно,
           ледена магия, смая  ни метежно...

         21.11.2007
(на път по магистралата
  към  Варна)

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??