19.01.2013 г., 8:44 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
314 0 2

Зимна приказка

 

Като във приказка снегът вали...

Вали и всичко побелява:

полето, къщите, дърветата... Дали

той някога ще спре да трупа и навява?..

 

Обичам тоя нежен снегопад,

защото той по тайнички пътеки

ме връща пак във Времето назад,

което недостъпно е за всеки...

 

...И грабвам бързо старата шейна

и хуквам по баирите крайселски,

до късно чак, до късно вечерта-

премръзнал, но щастлив...

                                                  Щастлив по детски...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав зимен спомен, Докторе!Оздравително е да се връщаме назад във времето със спомените си!Харесах!
    Поздрави от мен!
  • Щастливи по детски можем вече само, подгряти от спомени за предишни зими.Хубава приказка!
Предложения
: ??:??