27.01.2017 г., 12:26 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
456 0 2

Отлетяха последните жълти листа

и вятърът засвири в голите клони.

Цветята се скриха на топло в земята.

„Студено е” – тревата отрони.

Небето сърдито се намръщи.

Но пухкав сняг заваля

и с бяла покривка покри

земя, дървета и къщи.

Светът отново засия

в сребриста бяла светлина.

Зимата отново е дошла.

 

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??