Белоснежната буря замете
последните шарени черги
и златната есен потъна
под снега на пътеките бели.
Вятър, във клони заплетен,
снежинките весело гони,
раздипли бялата рокля
на елите, накипрени в сняг.
Реката, потънала в преспи,
забълбука ледени песни -
тържествено и грациозно
водата с леда се сгодява.
С тежки стъпки декември кумува...
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени