Дойде зима, падна сняг,
цените вдигнаха се пак,
а трябва да се плащат сметки,
застраховки, данъци, винетки;
със мизерната заплата
ще напълним пак хазната!
Добре, че във мазето има
провизии за цяла зима:
винце, зеленце, туршийка,
компоти, сладко и ракийка;
така изстрадалата нация
преборва всякаква инфлация!
© Виктор Горов Всички права запазени