24.07.2008 г., 23:01 ч.

Зимни миниатюри 

  Поезия » Друга
515 0 4

Снегът вали. Замръзнал мрак.
Във стъпките ни сняг, сняг, сняг.
Ръцете търсят другите ръце.
Очите галят другото лице.
Бездомни птици пърхат във студа.
В душите спира се тъга.
В душите зима. Зимен мрак.
Засипани от сняг, сняг, сняг.

 

                .         .            .

 

Захвана зима. Вятърът дори замръзна.
Снегът хрущи и стене под краката ми.
Една любов обидена си тръгна,
затръшнала след себе си вратата ми.
А с нея тръгна си и част от мен
в студения и бляскав зимен ден.

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??