Танц на вятъра понася
във вълшебен кръг златните,
но тежки есенни листа.
Те блъскат се, звънят,
засипват със златни прашинки
калната майка земя
и в своя пагубен копнеж за полет
те падат грохотно
от своя невъзможен порив.
© Деси Всички права запазени