1.05.2008 г., 12:25 ч.

Златните ръце 

  Поезия » Гражданска
471 1 3

Честит празник на всички трудещи се хора,

с пожелание за здраве, много любов и щастие!

 


Неуморно трудят се ръцете,

шият, месят, бродират и плетат.

неуморно трудят се и двете,

пишат, рисуват и четат!


Неуморно две шофьорски длани

воланът цял ден те държат...

Притягат и пилотите колани,

в небесните простори все кръжат!


Ръце даряват ни със здраве,

на лекари, сестри и аптекари...

Ръце строят, ръцете правят

машини, трактори и мотокари...


Поклон труженици по полето,

трудът ви, с чест, за нашите блага,

на златните, напукани длани

за дълго оставил следа...


Учителите научиха ни, ето,

сърдечно всички да благодарят,

на златните ръце, за гдето

с блага и обич ни дарят!


 




 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво на теб!Хубава тема и много добре написан стих!Прегръщам те с усмивка!
  • Поклон пред вас, трудови ръце! Поздравления за посланието!
  • Интересна тема. Много ми хареса!!!
Предложения
: ??:??