Злато
Имам злато, нося го в моето сърце,
едно дете и братчето му, те са моето съкровище!
Това е моето злато, мойте синове,
моето богатство, нося ги винаги с мен,
в душата ми живеят, всеки ден обикновен.
Весели скачат, викат щастливи, . играят, закачат се, задават въпроси различни.
Гледам ги, играя с тях техните игри диви
те палави са, буйни, но не и безлични.
Растат, разсъждават, питат, разпитват,
до баща си, до татко си се допитват.
Кой е Левски, какво е Свобода,
а аз им разказвам за нашата България сега.,
и те попиват със свойте сетива.
Растат и ще пораснат полека големи,
да бъдат здрави, щастливи засмени.
Това е мойто злато, мойте синове,
Ще израстнат, ще продължат нашите родове.
Дано останат в нашата прекрасна страна,
тук да работят, да се докажат в България.
Не парите са богатството за мен
други по-важни неща са важни сега.
Да възпитаме децата си сега така,
че да не се срамуваме някога.!
© Валентин Миленов Всички права запазени