23.02.2017 г., 11:15 ч.

Злобата 

  Поезия » Гражданска
696 1 2

Злобата

Много злоба, много лоши хора,
парадиращи с грозното си мнение,
с простотията си първа или втора,
са готови да убият хубавото настроение!

Нападат те и те обиждат,
удрят ти директно ножа в гърба,
ама себе си не виждат,
че са по противни даже от смъртта!

В техният живот цари анархия,
ама твоят силно ги интересува,
те не растат в никоя йерархия,
защото само интрига ги вълнува!

За тебе пишат и говорят,
а дали е истина или лъжа,
капака на ковчега искат те да ти затворят,
в очите ти се смеят и ти казват:"Ако те няма, много ще тъжа"!

Силно плюят те навред
с думи лоши, с думи зли,
щом приключат с теб... на друг му идва ред
и ще го обсъждат, както правили са с теб...нищо, че ще го боли!

Злобните са хора слаби,
слаби са и техните сърца,
но кой каквото и да прави,
някога се връща от собствената му съдба!


Димитър Димитров

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обещавам!
  • ''Много злоба, много лоши хора''
    За съжаление е така!
    Но аз ти предлагам да се усмихваш, въпреки всичко и всички!
Предложения
: ??:??