15.09.2007 г., 19:59 ч.

ЗЛОБОДНЕВНО 

  Поезия
595 0 14
 

Учители стачкуват...

Ученици

се радват на свободни часове.

А обществото - спря да се вълнува.

Цената е достатъчно солена...


Затваря зимнина в бурканите.

Презапасява се с дърва и топли дрехи...

Дали да не затворим малко знания  -

на бедните душици за утеха...


Дали да не затворим свежи чувства -

любов и доброта, и състрадателност.

Че както се изнизва и препуска,

животът ни духовно обеднява.


Ще ги затворим, ще ги етикираме...

Та някога децата на децата ни

да могат да се ориентират

във чувствата ни запечатани...


Ще ни се смеят ли тогава,

или ще ни намразят закъснително,

че ценностите сме запазили -

като музейни експонати (скритом).


Дали изобщо ще ни разберат...

Дали ще ни простят, или забравят.

Дали, което днеска е шега,

ще бъде утре минало безславно...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??