16.02.2020 г., 23:51 ч.

Знае ли някой 

  Поезия » Гражданска
541 0 0

Знае ли някой

 

Знае ли някой да събира душа,
затичана светлина да раздава,
която се спира при чужда тъга
и после, сама неспокойна остава?

 

Да запази мирът си след нечия драма,
и същността и чужда болка да плаче,
когато може да пее  в своята гама
сърдечна поема, раздирайки здрача.

 

Знае ли някой, моля кажете ми,
че я сбирам на части толкоз години?
Опитомена си - казвам и! В децата ми,
в рими. Спри да се губиш в незрими.

 

Дали ме послуша? Днес май се смири.
Избра си и мисия - да бъде щастлива.
Нека всеки сам своя път осветли.
Тя, тихичко свети - така е красива!


Нора

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??