20.03.2021 г., 14:17 ч.

Знаеш ли... 

  Поезия » Любовна
539 3 1

Знаеш ли, че като въздух си ми нужна

Последна глътка, тъй жадувана, копняна,

без която в миг живота ще загубя,

защото в дробовете друго не остана.

 

Знаеш ли, че ти караш сърцето ми да бие.

И поддържаш неговия ежедневен ритъм,

че без теб само, то бързо ще изстине.

И така със него двама ще загинем.

 

Знаеш ли, че ти си моето небе обширно,

изпълнено единствено с мечти красиви.

Където загледан в тях, аз всеки ден,

неспирно себе си до теб откривам.

 

Знаеш ли, че ти си моята причина

всеки ден да съм щастлив и да се смея,

че точно ти си тази, без която

не мога, дори и миг сам да оцелея.

 

Знаеш ли, че за мене ти си всичко,

че моето начало си и моят край.

Че за тебе само дишам и се смея.

И със теб единствено съм цял.

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми! Без любовта човек не може да живее! Тя е която кара сърцето да тупти силно и дава сили на човека да продължи напред! Поздравления!
Предложения
: ??:??