Нихт дразнен битен, крокодилен!!
Щом зеен вий, чи спят кат агнен.
Те тихо ундер блатото шпацийрен
и хапен бързо, преди вий побягнен!
Нихт дразнен също и маймункен,
щом лайзе стеен си на клона.
Нихт тропен силно със обувкен -
кат геен юбер портата на слона.
Край мечкен минен сал на пръстен,
те зинд заспален винтершлафен.
Ерланг камилен геен вий чевръстен,
щот плюен алес - без майтапен!
Щом алес зии до тук ферщеен
никс махен вашен магариен
Вюншен фройдлиш ZOO зеен!
Вилкомен анд ауфвидерзеен!
Амин!
Речник:
юбер - около
лайзе - тихо
винтершлафен - зимен сън
ерлан г- покрай
вюншен фройдлиш - приятелски желания
© Костадин Всички права запазени