18.03.2012 г., 12:28 ч.

Зора 

  Поезия » Друга
621 0 0

Красива е зората край морето,

изгряващото слънце пурпурно сияе,

простенва гларус, мами той сърцето

по слънчевата диря други светове да опознаеш.

 

А бризът гали бузите с коприна

и иска ти се с него да отплаваш

или да станеш чайка среброкрила

и грижите си долу да оставиш.

 

Море, море във сушата се спираш,

ти наш'те грехове дошло си да изчистиш

и в пясъка си милион мечти събираш,

които бляскат във водата като бисери.

© Георги Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??