17.01.2009 г., 9:36 ч.

Звезда 

  Поезия » Друга
602 0 2
Най-красива е и най-блестяща.
Единствена пръска неземни лъчи.
Сред другите голяма и пламтяща,
звезда в небето тихо спи.

А от прозорче скрито, заснежено,
я гледат детски мънички очи.
И от звездици малки обградена,
голямата звезда за тях блести.

В миг затрепна детското сърце.
Доиска му се да я хване с ръка.
Протегна длан към нощното небе.
Но тя е тъй високо... не успя.

Закапаха бавно невинни сълзи.
И в миг разбра сърцето на детето -
че дори и най-прекрасните звезди,
за жалост ги има само на небето...

16.01.2009

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??