5.09.2015 г., 21:18 ч.

Звездата на челото 

  Поезия » Философска
516 0 1

ЗВЕЗДАТА НА ЧЕЛОТО

 

Сътворена е звездата, за да гори,

заради всеки на челото му блести.

Галактиката заря нова ни вести -

малка душа е родена за да твори.

Звездата тласъка на дните определя

и с положителна сила ги зарежда,

на битието наше смисъл отрежда,

защото опит дълговечен ни споделя.

Има сила в човека, ако тя ярко свети

и бъдеще многолетно го очаква,

но едва, ако започне да премигва -

дни наближават от светлина огрети.

Напълно очаквам, смисъла да е ясен,

че животът е много лична епопея.

За своята и аз, ако мога ще изпея,

една различна, необичайна песен.

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно за размисъл, Весела!
    Четох с удоволствие!Поздравление!
Предложения
: ??:??