ЗВЕЗДЕН ТАНЦ
Госпожо, каня ви на валс,
нищо че оркестърът не свири.
Нека всички се кокорят в нас
и себе си във танца ни да дирят.
Хайде, знам, че си вълшебна,
на траките любима дъщеря!
Накрая ще ти падна на колене
и ще докосна с устни твоята ръка,
също като Дон Кихот на Дулцинея
преди да яхне Росинант.
Една звезда в сърцето ми едрее.
Госпожо, каня ви на танц!
© Ангел Веселинов Всички права запазени