27.04.2015 г., 18:35 ч.

Звездна Любов... 

  Поезия » Друга
427 0 3

        Звездна Любов...

    (безсъние в лятна нощ)

 

                ... В безкрайният цикъл на Творението

              всички сме били звезди...

              ... Как сме се озовали тук?...

 

В тая нощ уплашени звездите

несъзвездно пръснати по нов

начин си нашепват страховити

приказки за смърт и за любов...

 

... Нощен Вятър виещ във листата,

някъде простенващ скършен клон,

падаща звезда и в тъмнината

озарен от нея небосклон...

 

Всички сме родени от звездите,

някога били сме звезден прах

и когато тук ни свършват дните

връщаме се винаги при тях...

 

Гости сме на нашата Планета,

но със Жребий дяволски щастлив-

да сме тук във Времето, отнето

от Вечността, в Големият ѝ взрив!...

 

В тая нощ загледан към Безкрая

мисля за човешката съдба,

но е трудно сам да осъзная,

че била си и ще си звезда!...

 

И въпрос единствено на Време

е да се превърнем пак в звезди,

а това Божествено въртене

вложено е в нашите гърди...

 

Аз ще бъда огнена Комета-

щом се блъснем и ще изгоря,

а след мен разискрена ще свети

многоцветна огнена следа,

 

но в Прераждането безконечно

може би пък Бог ще разреши,

нещо скъпо да остане вечно:

Любовта в Човешките души...

 

... Затова в Поредното въртене

върнем ли се в нашата Земя,

в стъпките ти водещи към мене

пак ще никнат: ето тез цветя.

 

На росата в капките сребристи

ще се къпят слънчеви лъчи,

вятърът отново поривисто

ще люлее тревните вълни...

 

Пак ще бъдеш с цвете във косата

и букет от рози ще ти дам,

пак ще потреперят сетивата

щом докосна нежният ти свян...

 

И отново в тайните ни срещи

в следващият Кръг от Вечността,

в пламъкът от ритуални свещи:

пак ще те покръствам във Страстта...

 

Тя пък: по Безкрайност умножена

във космическите дълбини,

ще изпълва цялата Вселена

с нови, не избухнали звезди!...

 

Пак ще те обичам необмислено

както Мъж обичал е Жена...

... Тръгнеш ли си, бих разбрал единствено,

че била си някога Звезда!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??