2.02.2015 г., 17:38 ч.

Звездна приказка 

  Поезия » Друга
372 0 1
Звездопад ли бе,
купон ли бе?
Звездите гледаха в захлас
и пушиха те фас след фас.
Пиво пиха изстудено,
справиха се преди да бъде замразено.
Някои танцуваха самба,
други пък се отдадоха на мамба.
Но нейде в тъмата звездна,
приказката нощна блесна.
Донесе след себе си вълшебства тя,
сбъдна някоя и друга мечта,
дали да яхне вълната в Хавай 
или да се ожени през май,
или пък да приличат на Брат и Анджелина
но май ще си останат само Иван и Ина.
Но ето че слънцето изгрява
и някой започва да се прозява.
Денят за сбъдване дойде,
така че си пожелай нещо, ти, дете.
 

© Елизабет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??