Когато една звезда, десетки пъти по-голяма от Слънцето, тръгне да умира,тя го прави по невероятен начин. Избухвайки и разпръсквайки в пространството светлина и енергия, еднократно равняващи се на светлината и енергията на всички звезди в галактиката. Това е Свръхнова. Не всяка звезда може да стане Свръхнова. Слънцето, например, не може...
Звездна тишина (Свръхнова)
посветено!
Отдавна се научих да живея
със болката от лявата страна.
И, ако някой ден не съумея
аз още обич вътре да сбера,
сърцето ми препълнено е с чувства
и ще избухне всеки миг!
Тогава ти ще видиш да се пръска
любов по цялата земя
и всеки атом ще се чувства -
любов в избухнала звезда.
Навярно мене няма да ме има -
аз ще съм звезден вятър или лъч.
Сърцето ми, след толкова години,
ще сипе обич върху твоя път.
Сърцето ми, след всичките години,
ще се превърне в светлина,
със всичката любов за тебе
ще бъда звездна тишина.
Венцислав Янакиев
25.08.2009
© Венцислав Янакиев Всички права запазени
Така е създадена Вселената
От ...
Свръхнова любов.