Звездни цветя
"Ако всеки път, когато си мисля за теб, пада по една звезда,
то луната ще разбере какво значи самота!"
Когато за тебе помисля,
умира в небето звезда!
И тихо се свлича в полето
във капчица светла роса...
Луната е много самотна
и плаче с горчиви сълзи...
Остана самичка да свети
без всичките ярки звезди!
И грее, осеяна в мрака,
поляна от чудни цветя!...
Дали ще ми стигне животът
в букет да ти ги събера?...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени