1.02.2018 г., 15:29 ч.

Звуци от коприва 

  Поезия
634 9 6

На пръсти слиза лепкавият здрач
и скрива се на славея в очите.
Излива се, чрез песен или плач,
по нещо невъзможно, порив птичи.

Копнежът омагьосващо горчи - 
какво ли спи на славея в мечтите!?
Светът, притихнал, слуша как звучи
вълшебството, в мелодията скрито.

Извива трели горският певец,
но радва ли се, жалба ли разнася...
Сами заплитат звуците венец - 
на нощната омая за украса.

А птицата, с упорство на стоик,
стаеното в сърцето си излива. 
Дали е песен, стон, предсмъртен вик?
Венецът крие стръкчета коприва...
 

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??