23.07.2023 г., 19:32 ч.

Звукът и нотата 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих, Друга
206 0 0

в памет на

Ангел Тичалиев

 

Един звук от тромпет.

Един звук и една нота

могат

да тръгнат,

и тръгват много отдалече:

от прозореца на къщата

до центъра на махалата,

могат да звъннат

да звъннат до центъра на града,

в който си роден,

да блеснат

в столицата, 

а след това

да прогърмят по света

и от световните сцени

да се възвисяват нагоре,

нагоре, 

нагоре,

и когато Бог ги чуе,

да се усмихне

бащински !

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??