27.07.2019 г., 10:22 ч.

Звънчета в сърцето 

  Поезия » Друга
394 9 13

Шутът е създание притворно,
мъдростта под шапка със звънчета.
Смее му се свитата придворна,
крие той зад маската поета.

 

Странностите свои, за жълтици,
би продал в дворците им, разгулни,
шут е той. А те са мъченици,
странен да си днес е богохулно.

 

Тихичко подрънквайки с дайрето,
просешките дрипи той облича,
млъкнала е шапката. Звънчета,
носи той в сърцето. И обича.

 

Заслепена, лакома за слава,
свитата се кланя, неуморно.
В странника един не разпознава,
своя шут -създание притворно...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??