15.04.2017 г., 8:33 ч.

"Зърнена" диета 

  Поезия » Хумористична
397 4 7

Реших и аз – нали модерно 

и да покажа някаква воля, 

че станала съм – триизмерна, 

с диета да ви слисам, доброволно! 

 

И да извоювам своята победа, 

над килограмите "отгоре" –

габаритите не можех да си гледам, 

а и мъжът неспирно, ми мърмори! 

 

На масата тропнах: - Ще ги свалям! 

Баници и мръвки - спирам! 

Торти, шоколад - обещах, да не барам

и желания за манджи - ще парирам! 

 

Не искам да ми казват дебеланка - 

в поли и рокли, да не влизам! 

Напук - ще стана кат' фиданка, 

приятелки, комшийки - ще шокирам! 

 

Зарекох се - кебапчета, кюфтета, 

пържени картофки и пържоли - 

да не опитвам, даже и мезета - 

но насила докарах си  неволи!..... 

 

Два дълги дни, преполових и трети - 

обаче трудна работа, ви казвам... 

... Научих нова - "зърнена" диета, 

с която на душата си да не отказвам! 

 

Тя, безспорно - към живот ме върна! 

Ох, безкрайно много ми олекна! 

От масата омитам - к'вото зърна - 

успокои ми нервите - така ми светна! 

 

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Галя! Усмихнат да ти е деня!
  • Воистина воскресе!... Лека вечер, Еси!
  • Ха така. Моята диета е подобна. Хапвам вкусотийки и тортички всякакви. Е, вярно е, че не отслабвам, но пък е много лесна и приятна за спазване Поздрави! Христос Воскресе!
  • Радвам се, Гавраил!
  • Щом диетата ти зърнах
    в твой поклонник се превърнах.
    Поздрав!
  • Разбира се, затова "зърнената" диета е най - предпочитана! Весели празници и усмивки и от мен, Виолета!
  • Особено пък тези дни, диетата ще е трудна работа. Поздрави Пепи, желая ти весели празници и много вдъхновение.
Предложения
: ??:??