Реших и аз – нали модерно
и да покажа някаква воля,
че станала съм – триизмерна,
с диета да ви слисам, доброволно!
И да извоювам своята победа,
над килограмите "отгоре" –
габаритите не можех да си гледам,
а и мъжът неспирно, ми мърмори!
На масата тропнах: - Ще ги свалям!
Баници и мръвки - спирам!
Торти, шоколад - обещах, да не барам
и желания за манджи - ще парирам!
Не искам да ми казват дебеланка -
в поли и рокли, да не влизам!
Напук - ще стана кат' фиданка,
приятелки, комшийки - ще шокирам!
Зарекох се - кебапчета, кюфтета,
пържени картофки и пържоли -
да не опитвам, даже и мезета -
но насила докарах си неволи!.....
Два дълги дни, преполових и трети -
обаче трудна работа, ви казвам...
... Научих нова - "зърнена" диета,
с която на душата си да не отказвам!
Тя, безспорно - към живот ме върна!
Ох, безкрайно много ми олекна!
От масата омитам - к'вото зърна -
успокои ми нервите - така ми светна!
© Pepi Petrova All rights reserved.