Sep 24, 2020, 10:32 AM

Пийт Мондриан - композиция 

Collages » Cards
169 2 9

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Краси. Радвам се, че сподели.
  • Още едно доказателство, че изкуството е свързано с математиката. Хареса ми колажа, Ирен. Като обогатяване, като друга шантавост в начина, по който разумът съществува. В белия цвят винаги виждам много хаос и липса. Защо? Защото всички са там, но никой цвят не си е на мястото, затова и няма цвят това е лично мнение, не ангажирам никой. Обожавам белия цвят. Но черните линии създават ограничителни рамки. Има картини, с които си отпочиваш, от Мондриани получвам обратния ефект. Толкова е късо разстоянието между двете точки, че правата линия убива емоцията. И в същото време носи красива първичност.
  • И ето - накрая стана малка дискусия, посветена на един от визионерите на 20-ти век. Ирен много точно го е представила в анонса към своята творба... А има още толкова велики европейски творци от средата на 19 век до ден днешен... Които можем да славословим в нашите творби... Например великия българин Щъркелов!
  • Благодаря на погледналите и най-вече на тези, които изразиха своето мнение. Лена, Пийт Мондриан няма нужда от мая "защита" ила на който и да е било друг. Не са малко творците, към които публиката има "смесени чувства". Марми, преди време бях пуснала тема за предизвикателство в колажи "Реквием". Идеята ми беше с него да си припомним известни автори и така да "пообщуваме" с творчеството им.
  • Ирен, до този момент не бях се замисляла колко прави линии "достигат" до някои правилни геометрични фигури или колко фини форми придават правилните възприятия. Мисля, че си се справила чудесно. Както и с презентацията към колажа.
  • Допринасяш за обогатяване на общата култура.Самият процес при създаване на едно колажно изображение те насочва към общуване с художествени произведения.Пресъздаване,изразителност,търсиш форма,цвят,симетрия,асиметрия......
  • Преди време разглеждах за този художник, заинтригувана от ваши коментари. И честно казано - пейзажите да, но тези чертежи с квадрати и правоъгълници не ги разбирам. Някак си не мога да се възхитя. Нямам претенции за изтънчен вкус. Но пък си обогатих общата култура. Ирен, добре си се справила!
  • Браво! Браво! Браво! Отдавна бях загубил надежда, че някой опитен колажист ще поиска да направи нещо в чест на този велик художник! И сега виждам великолепен колаж на iren5 (Ирен)!
    iren5 (Ирен), няма защо изобщо да се притесняваш - колажът е точно в стила на Мондриан и е негова възхвала. За мен това е един от най-хубавите колажи, които съм виждал. И пак - Браво и БИС!
Random works
: ??:??