Apr 10, 2020, 8:48 AM

Нека бъдем силни и разумни 

  Essays » Citizen
646 2 15
2 мин за четене

© Емил Боянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря ви, Иван Митов! Бях го забравил, че съм писал това. Писах го в началото на пандемията, сега вече е изтъркана тема. Последиците за икономиката не бяха фатални, успяха да намерят баланса. Освен това големите икономически кризи никога не са били предизвикани от да кажем война, природни бедствия и пандемии, а от прекомерно спекулиране с борсови книжа, свръхпроизводство и т.н.
  Относно мнението ви за вируса - не го споделям. Някак прекалено ми идва идеята за някакъв злодей или злодеи, които са създали и пуснали смъртоносен вирус, и сега доволно протриват ръце и се усмихват ехидно.
 • Много интересен разказ! Вирусът е реалност а не измислица! Но действително такава опасност пред човечеството скоро не е имало! Явно този, който е създал вируса и го е пуснал в действие е бил уверен в неговите трагични последици за човечеството! И целта му да намали броя на населението на Земята! Планът му е мащабен. Да принуди цялото човечество да се ваксинира и от производството на ваксина ще натрупат огромни печалби.
 • Благодаря ти за посещението, Марко! 🙂
 • Емиле, напълно споделям написаното.
  В тези дни на пандемия стигнах до извода :" Не трябва да се оплакваме и да си мислим, че положението е зле, защото никога не е късно да стана по-зле".
 • Емил, благодаря ти, че забеляза отсъствието ми в сайта. Имаш добри антенки. Моят работен ден е в рамките на 10-11часа, та не ми остава много време за творчество. Но пък за сметка на това, влизайки тук, се зареждам позитивно! Да са светли дните ти!
 • Лидия, радвам се да те видя отново в сайта!😊
  Това есе го написах ей така, междудругото, от карантинна скука( това май е нов фразеологизъм😁).
  Благодаря ти!
 • Емил, всеки разсъждава съобразно своите виждания, познания. В есето ти има обективност и емоционален заряд! Интересното е, че ти имаш хумористичен стил на писане, а сега те виждам в друга светлина. Поздравления!
 • Благодаря ти, Красимира! Ценя много твоето мнение. 😊
 • Крайностите никога не водят до добро. Понякога са неизбежни. Хубав разрез на ситуацията, Емиле. "Може да съм луд, но не съм глупав.." Единственото положително, което виждам е, че е много вероятно хората да започнат да се радват и на слънцето и на всеки ден в който го виждат. Не съм специалист по темата, хареса ми есето!
 • Благодаря ти за коментара, Пепи!

  Женя, отговорих ти на лични!
 • Ужасно е, вместо предавания за забавления, само да ми показват разни публични личности как си прекарвали щастливо под карантина у дома и бла бла
  не ми се мисли и с тия кредити и лизинги колко хора ще изгърмят

  "Никога едно зло не идва само" - наша поговорка...

  пп
  Женя, ти ако си на 45, какво есе те гони, за какво ти е?
 • Здравейте може ли да ми помогни те, с есе на тема ,,Сам в къщи бъдещето на социалната изолация. Благодаря
 • Току що измислих един виц:
  След дългогодишни изследвания,учени от Станфордския университет стигнали до извода,че 5G мрежите са напълно безопасни. Единствената пречка била, че петото поколение телекомуникационни мрежи, действали пагубно на хора с коефициент на интелигентност под 20.
  За да са на напълно сигурни, учените решили да изпробват технологията първо в България.
  В резултат: 80% от българското население измряло!🤔

  Благодаря ви, Ирина и Младен, за коментарите и прочита!😊
 • Демонстрираш интересна гледна точка върху ситуацията у нас и в света след нашествието на КОВИД 19, Емиле. Хубаво и актуално есе си написал. Поздравявам те!

  По повод групата на невярващите, че има пандемия ще кажа. О, неразумни и невярващи люде, вижте само случая с Борис Джонсън. Той е нагледното доказателство, че няма шегичка. Който и да стои зад сценария КОВИД 19, той е силно ретрограден по отношение бъдещето на човечеството. Не вярвам, че вирусът е изтърван случайно от биолаборатория. По всичко личи, че имаме работа с добре обмислен сценарий. А обединението по показател страх е неизбежно при всякакво бедствие. Ала то почти винаги е обединение с трагични последствия за обединяващите се.
 • Избягвам темата и ще кажа само едно. Безопасната война е фетиш на не малко хора. Еле па българина. То не е точене на саби, камъни хвърчат надалеч! Слюнки пръскат в ракията, размахани юмручета тресат тръбната мебел, жупел и победоносие от фотьойла. То го възбужда, той е всесилен, той е всезнаещ! Вещ, до топлия дирник на жена си. Тъй де. Освен всичко друго, човек трябва да се научи да води и войни. Че и да остава изправен след това, независимо от изхода. Другото е плямпаница на кило.
  Що им се връзваш?

  Ама и аз бая се вързах 🤪
Random works
: ??:??