Jul 25, 2006, 4:51 PM

* * * 

  Poetry
645 0 2

Тъжна - да такава съм сега!
И каква да бъда...
Нима имам избор - нима?!
Не...
И какво да правя сега?!
Къде да търся покой и топлина?
Да се ровя ли из прашните си спомени?
Да разлистя ли аз страници затворени?
Да търся ли неуморно някоя топла дума
                                       ред след ред?
Или да се примиря, че съдено ми е финалния куплет
от щастието свое да изпея...
И след това в безтегловността да се зарея.
Сама и лека като въздух...
Сама - сама във безтегловността!
Та как да искам щастие,
като я няма любовта?!

© Милена Енева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ами аз не претендирам, че съм права, но съм чувала, че не е задължително римата да се поддържа постоянно. Има стихове, които звучат малко като проза, но са поезия. Важното е да има някакъв ритъм и последователност - не знам дали моето е така. Вие ще кажете.
  • Това не ми звучи като стихотворение, а на теб?
Random works
: ??:??