Aug 20, 2006, 12:00 AM

* * * 

  Poetry
458 0 4
          " Песимистът казва:
           -От това по-зле не може да стане!,
           а оптимистът отвръща:
           -Може,може..."



         
     Прегърбени хорица,
     чакат по опашки
     По витрините,
     отрупани със стоки,
     шарят погледи сиромашки
     Майка с дете,
     бременна циганка
     и овехтяло портмоне,
     кашлящ старец
     и тътрещи се,скърцащи нозе...
     Излизаш от магазина-
     звън на стотинки,
     но си горд за двамина,
     че за Насъщния стигнаха...поне
     А подминава те стария просяк,
     път различен от твоя поел,
     на него трябва му само пламък-
     да сгрее цигара,
     която "на заем" е взел
     С димяща уста 
     прошепва за поздрав
     и пак продължава,
     прегърбен и свит,
     по пътя прашен,
     зависейки само
     от една клечка кибрит...

© Мирослава Грозданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??