Nov 30, 2006, 10:50 AM

* * * 

  Poetry
602 0 2
Знаеш ли защо слънцето
всяка вечер си отива,
потънало в самота?
Защото всяака сутрин
бяга от него красивата луна.
Знаеш ли защо залезът
с огнено-червени сълзи залязва?
Защото знае, че зората всяка
сутрин в своята премяна
всички огрява, но него - НЕ.
Знаеш ли защо морето
се бушува?
Защото иска да докосне
планината,
а тя все по-далеч отива.
Знаеш ли защо аз те обичам?
Защото ти си моето небе,
моето море, слънце и луна,
ти си моята звезда,
която ме огрява всяка
сутрин и вечер с усмивка
на уста!

© Росица Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??