Feb 2, 2005, 11:43 PM

* * * 

  Poetry
746 0 2

Жената
която обичам
е просто жена,

не е само глътка вода

за пустинника.

Тя е оазиса.

 

жената

която обичам

е фитúл за светúлника.

Тя е,

която

като Изида подрежда звездите

и тях на легло ми постила.

Тя е,

която

зúда огнището на надеждите.

Тя не е само преждата,

тя е и плетката.

 

Тя е темėла на къщата

и живėца,

тя е тази,

която

разделя

на ембриона клетката.

Тя ражда икони

с младенеца,

с  Него -
(наш`то синче)

лъчезарният

АНДИ.

 

Жената,

която обичам

е и мрежата

и неврона

на Храма,

 

и всичкостта.

Тя е,

тя е,

тя е...

 

Нима не ти казах,

че

жената ,

която обичам

е просто жена.


Аз казах !

© Ангел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • благодаря ти, Диана
    също ДИАНА се казва жената, по-горе, която е "просто жена"
  • мм, това ми хареса. А да си "просто жена" никак не е лесна работа.
Random works
: ??:??