Feb 6, 2009, 8:34 AM

* * * 

  Poetry
442 0 5
Свещта догаря
с тишината на нощта.
А восъкът доволно се разлива
върху листа вместо
дежурното мастило.
Виж. И вместо стих
сърце е нарисувал.
Сърцето ми е отпечатал
върху листа.
Какво ли значи?!
Можеш ли по восък да гадаеш?
Сърце. И малки капки отстрани.
Това са...
Не исках да го казвам.
Но това са моите сълзи.
Сълзи от радост. Или не...
Когато ти не си до мен.
Сърце, сълзи...
Но погледни около тях!
Това все пак не е и всичко.
Цветя около тях разцъфнали са.
Виждаш ли?
Свещта разсипала ги е...
умирайки.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??