Dec 1, 2009, 9:03 AM

100 хиляди брези 

  Poetry » Other
535 0 1

100 хиляди брези – гробище зловещо.

До всяка труп сега стои.

Изваяни като че ли от мрамор,

стоят 100 хиляди брези.

 

Точно под краката ми, с куршуми

надупчена, плаче земята.

Вятърът плачевно в клоните шуми

и се блъска диво в гората.

 

Трупове нападали ме спъват.

Онемели са оръдията вече.

Гарваните хората кълват.

Реката с кърви плаче.

 

И нито денем, нито нощем,

тук хора никога не идват.

Тук напорът на болка разпиляна

смачква силата, страха подсилва.

 

Когато изтекат 40-те им дни,

те ще се възнесат в небето,

а дотогава бавно ще угниват

под окървавено-белите дървета.

 

100 хиляди брези – гробище зловещо.

До всяка труп сега стои.

Изваяни като че ли от мрамор,

стоят 100 хиляди брези.

© Константин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??