Feb 14, 2010, 5:00 PM

14-ти февруари 

  Poetry » Other
1181 0 14

Дати много има в календара
с поредно четиринайсето число
и всяка дата в себе си залага
любов, сполука, щастие, добро.

Но този четиринайсти е специален.
Наречен е със мъжки имена.
Светците двама, с празник "официален"
на вино и... на влюбени сърца.

Във виното е истината, казват
любители на гроздовия сок,
то огъня във вените подклажда
и песен става тоз живот суров.

Но без любов животът ще е скучен
- отвръщат опонентите във хор -
и всеки Божи миг е злополучен,
щом липсва тя, сме сякаш във затвор.

Във този ден, тъй спорен за мнозина,
дали е Трифон или Валентин с превес,
аз любовта си окончателно избирам,
със чаша вино...  до любим човек.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??