May 25, 2023, 4:34 PM

24 май 

  Poetry » Civilian
334 3 7

 Българите най-светлият си ден празнуват,

спомнят си какво предците им са дали на света!

С родното писмо се хвалят, пред чужди, свои се надуват:

"Честито, братя! Българи и горди сме сега!"

 

А всеки ден из мрежата си властва

ухилена и нагла, маймуницата зла!

Умове балкански бавно, славно завладява,

както искат пишат, не им е грехота!

 

На чуждото е важно днес да се робува!

Дали за нас добро е, кой ти мисли за това?!

Душата българска кому е нужна и купува

я най-безмилостно и разпилява по света?!

 

Българка съм и в чужбина аз живея,

но с книга българска съм най-щастлива в ръка!

Не пиша 4 и 6 вместо буквите ни и копнея

езикът ни красив да господства в света!

 

25.05.2023 Ким Джаксън/Боряна Христова

© Боряна Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??